SAVETI

SAVETI FRIZERA

Preparati za negu i regeneraciju kose imaju zadatak da kosu održe zdravom, da joj daju pogodan prirodni sjaj.

S obzirom na hemijski sastav dlake i svojstva keratina najbolji su oni koji osim masnih komponenti sadrže vodu jer se krtost dlake ne može smanjiti preparatom koji nema vodu. Za tu svrhu najbolji su preparati u obliku emulzije.

Pranjem i češljanjem kosa se naelektriše pa je jedan od zadataka ovih preparata da smanje naelektrisanje kose.. Preparati treba da ostavljaju tanak film na kosi kako bi se postiglo lakše češljanje i dobro oblikovanje frizure. Preparati su formulisani tako da ispunjavaju ovaj zahtev. Samo za vas nešto novo na našem tržištu – SELECCION!!! Budite lepe i negovane!!!
Kosa je jak ženski adut, a gusta, duga i sjajna kosa uvek privlači poglede.

Kosa u proseku sadrzi 80% proteina, 10-15% vode I5% pigmenta melanina, minerala, lipida. Dlaka je sačinjena iz tri sloja. Spoljašnji sloj ima zaštitnu funkciju. Sastoji se iz ćelija koje su naslagane jedna na drugu. Ispod se nalazi kora u kojoj ima najviše keratina, kao i srž dlake u osovini od koje zavisi kvalitet dlake.

Ono što je važno jeste pravilan izbor kozmetičkog preparata u zavisnosti od tipa kose, zato se posavetujte sa našim stručnim timom i odaberite ono što najviše odgovara vašem tipu kose.

Seleccion i HIM COSMETICS su se pobrinuli da vaša kosa bude jaka, zdrava, negovana, sjajna i da dlaka bude zdrava u sva tri sloja, a ne samo njen spoljašnji vidljivi sloj. Naši preparati brinu o ćelijama vaše kose, odnosno svake dlake, o procentu keratina, vode, pigmentima kao i o lancu aminokiselina kako bi se sačuvali i regenerisali oštećeni krajevi, a postojećima dala jačina, kako ne bi pucali i kako bi samim tim kao rezultat davali jaku, zdravu, hidriranu i sjajnu kosu.